Lepj meg!

Felavatták a világ legnagyobb függőhídját

2016-08-27 13 Dailymotion

Átadták az Európát és Ázsiát összekötő harmadik Boszporusz-hidat, amely Isztambul forgalmát hivatott megkönnyíteni. Jelenleg ez a világ legnagyobb függőhídja: 59 méter széles, pilléreinek magassága pedig 322 méter, azaz nagyjából akkora, mint az Eiffel-torony. A beruházás mintegy 450 milliárd forintba került. Az objektum I. Szulejmán szultán édesapja, Szelim szultán nevét viseli.

– Ez a híd úttörő a maga nemében, mivel egyszerre a közúti és a vasúti forgalmat is biztosítja – emelte ki a megnyitó ünnepségen Recep Tayyip  Erdogan török elnök.

A kétszer négysávos autóközlekedés mellett ugyanis két vasúti sínpár is van a hídon, amely augusztus 31-én éjfélig ingyen használható. Az átadó ünnepség idejére a Boszporusz hajóforgalmát leállították. A híd a tengerszoros két isztambuli kerületét kapcsolja össze. A török fővárosba szombattól elvileg sem a kamionok, sem a távolsági buszok nem mehetnek be.

Nézd meg kedvenc zenéidet vagy videóidat a music444 oldal segítségével! Az oldal 3 ismert oldalon keres videót így egy helyen szinte bármit megtalálhatsz.

Fentebb látható videó címe: Felavatták a világ legnagyobb függőhídjátA videókat szerverünk nem tárolja így a Felavatták a világ legnagyobb függőhídját videót sem tároljuk szerverünkön. A letöltés funkciót igénybe véve sem szerverünkrôl tölti le a videót vagy zenét, hanem a videokiszolgáló szerverére irányítjuk át.