Lepj meg!

Szíria és Irán elítélte a török sírmentő akciót

2015-02-23 56 Dailymotion

Szíria és Irán elítélte a török hadsereg szombat éjszakai akcióját Szíriában, az Egyesült Államok együttérzését fejezte ki az elvesztett török katona miatt.

Ankara vasárnapra virradó éjjel katonai hadműveletet indított a határától 100 kilométerre Szíriában fekvő török kegyhely díszőrségének és sírjának kimentésére.

- Senki sem vonhatja kétségbe Törökország erejét és elszántságát. Bárhol is legyen örökségünk, annak legkisebb darabját is kötelességünk megóvni – indokolta hétfőn az akciót török kormányfő, Ahmet Davutoglu.

A sírbolt az Oszmán Birodalmat megalapító I. Oszmán szultán nagyapjának, Szulejmán sahnak állít emléket. A kegyhely egy csaknem 100 éves szerződés alapján török területnek számít, török díszőrséggel.

A mauzóleum környékét tavaly ősszel teljesen körbekerítették az Iszlám Állam dzsihádista szervezet fegyveresei.

A hétvégi akció során nemcsak a török katonákat menekítették ki, de a történelmi értékeket, maradványokat is. Az utóbbiaknak új emlékhelyet építenek,

Nézd meg kedvenc zenéidet vagy videóidat a music444 oldal segítségével! Az oldal 3 ismert oldalon keres videót így egy helyen szinte bármit megtalálhatsz.

Fentebb látható videó címe: Szíria és Irán elítélte a török sírmentő akciótA videókat szerverünk nem tárolja így a Szíria és Irán elítélte a török sírmentő akciót videót sem tároljuk szerverünkön. A letöltés funkciót igénybe véve sem szerverünkrôl tölti le a videót vagy zenét, hanem a videokiszolgáló szerverére irányítjuk át.