Lepj meg!

HSBC: a brit nagybank szerint jobban körmére kellett volna néznie svájci leányának

2015-02-10 0 Dailymotion

Elismerte mulasztását a brit HSBC nagybank azután, hogy több napilap is nyilvánosságra hozott jócskán abból a sokszázezer adatból, amelyet évekkel ezelőtt csempészett ki a bank svájci leányvállalatának egyik alkalmazottja.

Az oknyomozó újságírók nemzetközi konzorciuma szerint titkos banki adatok ilyen tömegben még sosem kerültek nyilvánosságra.

A francia pénzügyminisztert, Michel Sapint nem lepte meg a dolog. Azt mondta, a francia hatóságok már jó ideje tudnak erről, több nyomozás is indult, úgyhogy nincs kétsége afelől, hogy mindenki bíróság elé kerül, aki csak csalt vagy másokat segített ebben.

A francia hatóságok 2007 óta dolgoznak az ügyön. Akkor Christine Lagarde volt a pénzügyminiszter, és listát is készített a HSBC svájci bankjainak ügyeskedő klienseiről.

Egy belga ügyvéd, Sabrina Scarna azt magyarázza, hogy Svájcban másféle elbírálás alá esik az adóelkerülés és az adócsalás. Csak utóbbinak vannak jogi következményei. Ez azt jelenti, teszi hozzá, hogy Svájc csak adócsa

Nézd meg kedvenc zenéidet vagy videóidat a music444 oldal segítségével! Az oldal 3 ismert oldalon keres videót így egy helyen szinte bármit megtalálhatsz.

Fentebb látható videó címe: HSBC: a brit nagybank szerint jobban körmére kellett volna néznie svájci leányánakA videókat szerverünk nem tárolja így a HSBC: a brit nagybank szerint jobban körmére kellett volna néznie svájci leányának videót sem tároljuk szerverünkön. A letöltés funkciót igénybe véve sem szerverünkrôl tölti le a videót vagy zenét, hanem a videokiszolgáló szerverére irányítjuk át.