Lepj meg!

Közösségi innováció: egy üzleti modell pozitív társadalmi hatásokkal

2015-01-23 3 Dailymotion

Ezeket a ruhákat közösségi vállalkozással készítik és értékesítik. Az egész projekt azzal az ötlettel indult két évvel ezelőtt, hogy nagy észak-olaszországi textilgyárak megmaradt anyagait ingyen megkapják, majd az ebből varrt ruhákat saját márkanév alatt értékesítsék két saját boltban, illetve más üzletek polcain is. Tavaly 204 ezer euró volt a bevétel, idén 350 ezret várnak.

– Termékeink korlátozott darabszámban kaphatók és pozitív a fogadtatásuk a piacon. Ráadásul már Olaszországban jól ismert márkák is csatlakoztak a projektünkhöz – mondta Anna Fiscale, a Progetto Quid alapító-elnöke.

Már az alapötlet része volt az is, hogy olaszországi és más európai ruhamárkáknak is gyártsanak termékeket. És az is fontos volt már a kezdetektől, hogy együttműködjenek Verona több közösségi szövetkezetével. Ennek eredményeként a Quid 15 alkalmazottja, a társadalom peremére szorult rétegekből érkezett.

– Börtönben voltam, mert elkövettem egy vétséget. Két évet ültem. Sok dolgot megtanultam ott.

Nézd meg kedvenc zenéidet vagy videóidat a music444 oldal segítségével! Az oldal 3 ismert oldalon keres videót így egy helyen szinte bármit megtalálhatsz.

Fentebb látható videó címe: Közösségi innováció: egy üzleti modell pozitív társadalmi hatásokkalA videókat szerverünk nem tárolja így a Közösségi innováció: egy üzleti modell pozitív társadalmi hatásokkal videót sem tároljuk szerverünkön. A letöltés funkciót igénybe véve sem szerverünkrôl tölti le a videót vagy zenét, hanem a videokiszolgáló szerverére irányítjuk át.